Instagram installeerde ik in 2011 op mijn eerste iPhone, de 3G. De eerste foto toont een stukje tuin en was – omdat het kan – bewerkt met een van de destijds beschikbare filters om er een sfeer aan te geven.

Ruim drie jaar later maakt Instagram deel uit van het social media-rondje dat ik de hele dag door maak ; Twitter, Facebook, Instagram en overigens niet noodzakelijk in deze volgorde.

Mijn allereerst foto op Instagram

Mijn allereerste foto op Instagram

Foto’s delen

Met ruim 1200 foto’s, 320 volgers en zo’n 350 mensen die ik volg, ben ik geen topscorer in de Instagram community. Maar het geeft me ongelooflijk veel plezier om de dingen die ik zie, in een vierkant fotootje te vangen en dat te delen met mijn volgers. Iedere Instagrammer kent het genoegen om daarna de Likes en de Comments binnen te zien komen, niet alleen van de trouwe volgelingen, maar ook van mensen die toevallig op je foto terecht komen door de hashtags die je hebt gebruikt om de afbeelding te beschrijven.

Met de Instagram app op je smartphone, deel je met groot gemak je foto’s met vrienden en kun je over letterlijk alles foto’s vinden van mensen, plaatsen en dingen. Je vindt me op Instagram als robcoers

Vele nieuwe online vrienden heb ik dankzij Instagram erbij gekregen. Allemaal mensen die hun liefde voor gedeelde passies in beeld met me delen. Mensen die ik al kende in de echte wereld, maar vooral mensen die ik waarschijnlijk nooit zal ontmoeten.

instgram cardboardBedrijven en organisaties

Onder de meer dan 200 miljoen Instagram-gebruikers, bevinden zich steeds meer organisaties en bedrijven die de kracht van dit beeldmedium ontdekken. Niet alleen om mooie foto’s van producten te laten zien en om verhalen te vertellen, maar ook om conversaties aan te gaan met andere gebruikers, waar ter wereld die zich ook mogen bevinden. En uiteindelijk om dit te vertalen naar een verhoging van het aantal bezoekers in de winkel en de verkopen te doen stijgen.

Wat kan ik voor je doen?

Ik ga je daarbij helpen! In twee korte, praktische workshops zet ik je bedrijf of organisatie op de rails en geef ik je een duw in de goede richting. Ontdek hoe!