Bij de lancering van de vernieuwde website had ik het erover, dat ik nog wat probleempjes ondervond met de WordPress plugin die oude berichten weer boven water haalt. Ik kan melden dat Tweet Old Post nu goed functioneert. De plugin die ontwikkelt is door de Indiër Ajay Matharu, kwam ik op het spoor via de weblog Tame The Web van Michael Stephens. Met regelmaat kwamen er in mijn Twitter tijdlijn berichtjes van TTW tevoorschijn die Michael jaren geleden publiceerde.

Hoe werkt het en wat doet deze plugin?

  • het koppelt je WordPress blog met je Twitter account
  • je bepaalt een prefix. Ik heb gekozen voor de tekst CIT Archief
  • je geeft aan hoe jong en hoe oud je berichten mogen zijn
  • je geeft de regelmaat aan waarop berichten gepubliceerd moeten worden. Ik koos voor 24 uur (elke dag rond 11:00 uur)
  • vanaf dat moment wordt er automatisch een tweet uitgestuurd met een random gekozen artikel
  • de oorspronkelijke publicatiedatum blijft intact (in tegenstelling tot Old Post Spinner, dat oude berichten voorziet van de huidige datum)

Mijn idee is om de circa 300 oude blogposts en artikelen die ik voor Bibliotheekblad schreef, weer onder de aandacht te brengen. Veel besproken websites zullen niet meer bestaan, andere signaleerden trends die nog steeds voortduren. Al met al hoop denk ik dat de berichten een aardig beeld geven van hoe het web was.

En nu maar eens kijken hoe het mijn volgers bevalt. Laat maar weten!