Tijdens het KBenP Zomerevent op 26 juni 2014, mocht ik een presentatie verzorgen over het onderwerp Content Curation. De Prezi die ik hiervoor maakte, had ik op deze plaats nog niet vermeld, maar is inmiddels wel door velen bekeken en verspreid.

Wat is Content Curation, waarom zou je je als informatiespecialist hierin profileren, welke tools gebruik je ervoor en over welke competenties zou je moeten beschikken? In mijn Prezi baseerde ik me op het principe van Seek, Sense, Share framework zoals dat door Harold Jarche is bedacht. In het kort:

  • Seek : ga op zoek naar de meest waardevolle informatie in een grote variatie aan bronnen; vrij op het web, in de sociale media en in betaalde databanken. Organiseer die informatie, bewaar het op een manier voor later gebruik
  • Sense : geef duiding aan de geselecteerde informatie. Voeg artikelen samen, verbind het met andere informatie, geef er al dan niet je mening bij of vat meningen samen
  • Share : schrijf erover in een aantrekkelijke stijl op de kanalen die je daarvoor tot je beschikking hebt; een weblog, intranet, nieuwsbrief, Twitter etc., waarbij je je bronnen goed vermeld. En uiteraard neem je deel aan de conversaties die volgen op je berichten.

In het najaar start bij GO Opleidingen de training Content Curator en in dat kader gaf ik als beoogd trainer deze presentatie.

En zo zag het eruit ;-)