Via een zoekactie naar Instagram-foto’s met de tag #geldrop kwam ik een aantal smaakvol genomen foto’s tegen van Hotel Nijver in mijn dorp. Aangezien ik graag voor een kop koffie – of meer – in het bijbehorende Kaffee Peijnenburg kom, was ik meteen nieuwsgierig. Het hotel zelf was namelijk al meer dan een jaar “under construction” en nu was het dus kennelijk geopend.

Nieuwsgierig geworden, vroeg ik de maker naar de fotoserie. Vrijwel meteen kreeg ik een reactie terug met een verwijzing naar haar weblog Pret-a-Voyager De blogster blijkt een Amerikaans grafisch ontwerpster en francofiel, Parijs in het bijzonder, die over reizen en leven in Frankrijk schrijft. Maar in november was zij in Eindhoven voor de Dutch Design Week en logeerde zij in Hotel Nijver.

Haar blogpost is een promotie voor Nijver / Peijnenburg maar ook voor Eindhoven en Nederland. Ik heb het met veel plezier gelezen. Je gaat niet zo snel logeren in een hotel in je eigen woonplaats, maar als ik hier niet woonde zou ik er meteen een overnachting boeken :-)

Lees ook de blogposts van Pret-a-Voyager’s reisgezellen, Chasing Heartbeats en Neu4bauer.

Foto in header en thumbnail: Thea N. Foto hotelkamer: Pret-a-voyager